Over mij:

Na de studie bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam ben ik gaan werken bij de GGZ. Daar heb ik 37 jaar gewerkt. Sinds oktober 2019 werk ik alleen nog in mijn eigen praktijk. De eerste jaren van mijn werk bij de GGZ heb ik me met name bezig gehouden met heel veel soorten  psychiatrische problematiek. De laatste 20 jaar heb ik me gespecialiseerd in de behandeling van allerlei soorten eetstoornissen en met name in de verstoorde relatie met het lichaam. Het herstel hiervan staat centraal. 

Mijn visie is dat hoofd en lichaam een geheel zijn. Het beter luisteren naar je lichaam en de rol van je gedachtes krijgen aandacht. Een belangrijk thema hierbij is het milder en aardiger denken en kijken naar jezelf en je lichaam. De manier waarop ik werk is grotendeels terug te voeren op de cognitieve therapie, mindfulness en mentalisation based treatment (MBT). Door middel van ademhalings- en bewegingsoefeningen wordt de aandacht verplaatst naar het lichaam. 

Daarnaast ben ik me de laatste jaren meer gaan verdiepen in het werken met familieopstellingen en systemische opstellingen. Door dit ruimtelijk uit te werken zie en ervaar je de impact van verschillende zaken die je in het leven bezighouden. Van daaruit kan gekeken worden naar verandering. 

Zo gaan we op verschillende manieren op zoek naar aanknopingspunten tot verandering en/of verbetering.